Emelie Alm

2019!

Året slutade med att vi berättade för släkt och vänner om detta =) =) Vi förlovade oss (äntligen enligt mig;)) på vår 5-årsdag på Marstrand 14 december sedan beställlde vi ringarna efter det, vi hämtade ut dem 2 jan. De är i vitguld och ganska breda med ett "bankat" mönster. Inget mönster jag tänkt på innan men när vi såg dessa så fastnade vi direkt. Kan i och för sig ha att göra med att de var de enda som "stack ut" från alla andra tusen ringer som vi bara stod och stirrade på, hade ingen aning om vad vi skulle välja. Men jag tror vi kommer gilla de här i längden också, gick o kikade på den hela tiden första dagarna i olika ljus för eftersom de är bankade reflekterar de ljuset på ett fint sätt i olika dags/kvällsljus.  

Lite bilder från julafton hemma i Ydre, det blev en lång, intensiv men mysig dag men familjen och jag och min bröder avslutade dagen på midnattsmässan i Asby där farfar stod och sjäng med kören. Så fint, älskar att vara i kyrkor när det är mycker folk och levande ljus. 

Dagen innan nyårsafton fick vi finbesök av faster och co! Det blev en heldag med mat, bus, prat, fika, katter överallt.. supermysigt. Så enkelt det är att umgås i ett stort hus med stor gård runt om som pappa har. Finns plats för alla, det är man inte bortskämd med i stan precis... någon dag..  

I mellandagarna bara njöt vi av dagen som den kom. Mellandagsshopping i Jönköping. Promenader. Mat. Lite vin. Katt-mys. Film.

Nya årete firade jag och Jonathan in med pappa och lillebror Zebastian. Det blev god mat, lite smällare och ja, en lugn kväll!

Tillbaka i Göteborg nyårsdagen. Katterna var så duktiga på tåget så det gick smidigt. Charkbricka och vin. Det är något speciellt med nytt år.. De här första dagarna på nya året har jag haft upplärning på nya boendet jag ska jobba 50% på under våren. Nu blir det 100% plugg och 50% jobb men det ska nog gå bra. Först var planen 75% jobb men både min chef och jag sa att 50% räcker. 

Annars de här första dagarna har jag varit ute mycket i naturen, sprungit, gått. Pluggat en del mellan varven och i måndags började föreläsningarna i skolan igen. Kommer behöva hoppa äver några i vår när jag har jobb så passar på att gå på så många jag kan och kommer göra det i vår. Det blir nog en härlig vår, tycker om att ha mycket schemalagt och samtidigt lugna dagar/helger emellanåt. Har blivit en riktig tant faktiskt och ett av mina nyårslöften är att OM jag ska ut o äta/träffa folk ska ja ha en maxgräns på 2-3 glas alkohol på en kväll. Mer mår jag inte bra av, det gör nog ingen. Samtidigt som ja äälskar rödvin, lite för mycket för att bortprioritera det helt. Har med åldern börjat prioritera måendet mer. Det blir mer träning nu i vår, de dagarna jag har tid. Nästa löning ska jag och en kompis skaffa gymkort på ett gym där det finns simhall också och massa roliga och bra grupp-pass. Ser fram emot det, har slöat med träning så mycket sista året. Äntligen snart klar med plugget också USCH vad jag är trött (som sagt) på att alllllltid ha något plugg på kvällar/helger. Det är så mycket kurslitteratur att läsa på socionomutbildningen att man hinner aldrig ikapp, i alla fall inte jag. Och plugga 8-16 måndag-fredag går i princip inte då hade jag blivit blind av allt läsande. Nähä, nu blir det långpromenad här innan solen går ner!

Trevlig helg!!

12 januari 2019 12:43 | Blandat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas