Emelie Alm

Valvaka och uppladdning inför C-uppsats

 

Söndag.

Idag har jag och katterna en riktigt lat söndag här hemma. Laddar inför valvakan ikväll. Jag hoppas innerligt att man kan somna med en lättnad ikväll. Att Sveriges röster har tagit oss till ett bra beslut. Att majotiteten har ett hjärta och inte röstar för egoistiskt.

 

Katterna går runt och skriker på regnet. De vill att det ska sluta så de kan springa ut.

 

....blandat med att sova såklart.

Det har varit full rulle här första veckan tillbaka på universitetet. Skönt att vara igång igen. Sommaruppehållet avslutades med ett vackert bröllop som hölls i utkanten av Nora förra helgen, för sambons kusin Josefine och hennes man Martin. Underbar dag, sol, glädje, god mat och härlig stämning =)

 

"Perfect dag" med Lou Reed och "Valborg" med Håkan Hellström spelades/sjöngs.

<3

 

Annars nu är det full uppladdning inför C-uppsats-skrivande. Om lite drygt två veckor åker jag och en klasskompis på vår långresa. Vi ska till Kambodja och samla in material och börja skriva på själva uppsatsen. Det är mycket att förbereda nu innan, allt från vaccinationer och boende på plats i Kambodja, till att formulera syfte och frågeställning samt köpa in böcker. Men vi längtar nu =) Det kommer bli en upplevelse för livet det är jag säker på. Längtan blandas med nervositet. Vad kommer de som ser oss där nere på gatorna tycka om oss? Rika, previligierade och bortskämda? Förmodligen. Vi får försöka visa dem andra sidor av oss själva än just den delen. För det är en stor del av vår bakgrund och det måste vi vara medvetna om. Vi har råd att åka till andra sidan jordklotet, vi har ett hem här hemma i rika Sverige och vi går i skola gratis hela vår uppväxt. Vi får till och med BETALT för att studera på universitet/högskola. Vi får till och med resan till Kambodja sponsrad av ett stipendie. Vi har hela kläder och vi har överallt tillgång till mat och rent vatten.. Men jag hoppas att vi trots detta kommer kunna vinna deras förtroende och tillit, att vi kan ge varandra något och att vi gör så liten skada som möjligt.

 

Nu börjar valvakan 2018 snart, spännande och viktigt!

 

 

 

9 september 2018 15:20 | Blandat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas