Emelie Alm

Tjenare bloggen!

17 november sist...??!?! Uuuuuuursäkta? Känns på riktigt som jag satt med den där tentan i ”Psykisk ohälsa” för bara några dagar sen. Men ja, det är ju snart vår till och med ja! 2018 har det hunnit bli också :O :O Förklarar min bortavaro som så många andra: livet kom emellan! Det härliga, fina, händelserika livet. Som jag är så tacksam för varje dag. Det nya året har börjat bra. Ligger i fas i skolan och har kommit igång ordentligt med studieteknik osv. Efter 2 år på socionomprogrammet så det kanske va på tiden heheh.

 

 

Vad händer just nu då? Just nu sitter jag med en kopp kaffe i handen och musik i öronen på tåget mot Falköping. Jag praktiserar på Öppenpsykiatriska mottagningen där hela terminen, fram till 1 juni, så nu pendlar jag mellan Göteborg och Falköping varje dag vilket faktiskt går bra. Mysigt att ta tidigaste SJ Regional tåget på mornarna och sitta och vakna till en film med en kopp kaffe. Försöker se det som egentid även att det är lite folk runt omkring och jädrar vad många serieavsnitt jag betar av… Jag har lite halvdålig smak för serier och filmer enligt min sambo så det är ju perfekt att jag kan kika på de när jag ändå är själv.

 

På helgerna just nu är det vila som är prio, med nära och kära och ibland tar jag en kväll helt ensam. Behöver verkligen det. Det blir i stort sett INGET plugg på helgerna vilket är- HELT. SJUKT. SKÖNT. Vi har lite seminarier ibland men det är ca en gång i månaden och då är det reflektionsseminarier med superlite förberedelser.

 

 

 Det har ju egentligen hänt så pass mycket att det är omöjligt att skriva ens en bråkdel av det här och det är synd…. Tycker det är roligt också för min egen skull att ha händelser och känslor dokumenterade. Men det ska jag bli bättre på i sommar förmodligen! Jag ska nämligen gå en författar-kurs i sommar, på distans från Linnéuniversitetet. Kursen heter ”Kreativt Skrivande Introduktion” och det blir lagom tror jag. En 7,5 poängare på halvfart. Det är ju trots allt sommar =) Jag gör den framförallt för att jag vill lära mig en ny typ av skrivande och för att jag har sedan flera år tillbaka varit sugen på o bli hobbyförfattare. Har alltid att älskat att skriva. Vilket man inte kan tro med tanke hur dålig jag är på att blogga men där skyller jag faktiskt helt på det tekniska. Det är så många gånger jag skrivit låååånga långa inlägg som sedan bara POFF försvinner när jag trycker på ladda upp. KUL….. Nej. Så det är mest därför. Men nu har jag kommit på en ny teknik. Skriver i WORD, sparar dokumentet, och provar sedan ladda upp i lugn och ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förutom sommarkursen har jag som vanligt tackat ja till lite för mycket jobb men jag tycker ju det är kul att kunna spara undan lite pengar när man väl har tid att jobba. Sen tycker jag ju det är kul att jobba också =) Just nu lutar det även åt ett lägenhetsköp för oss närmsta månaderna så det är ju skönt att man äntligen har så man kan investera i något. Har längtat efter det!! Har framförallt längtat efter att inte behöva flytta som en galning mellan olika andrahandsboenden hela tiden.

 

Nu ska jag kolla lite film här, eller möjligtvis ”Ensam mamma söker” som är så kul/pinsamt. Pinsamma saker är totalförbud hemma hos oss, Jonathan skriker och blundar när det kommer något som jag knappt ens skulle kalla pinsamt. ”Hemliga beundrare” är Jonathans mardröm och min dröm. ÄLSKAR det ”programmet” haha. Som sagt desto dåligare, desto bättre tycker jag. Har dock sett ”Black mirror” och älskat det, som många andra, så lite normala serier kan jag allt se, ibland.

 

Nedan kommer lite random bilder från senaste månaderna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas