Emelie Alm

En sommar vi aldrig glömmer

Sommaren 2018 lär vi ju sent glömma... så fantastisk, varm och solig. Men också full med oro över torkan, en väntan på att regnet skulle komma, när skogsbränderna skulle kunna släckas, den globala uppvärmningen - är det såhär vi kommer leva i framtiden?

För mig har sommaren bara swischat förbi känns det som. Jag lovade mig själv att inte jobba lika mycket denna sommaren som förra men det gick ju sådär. Men har man en relativt hög hyra och dessutom vant sig vid att ha en viss summa pengar varje månad är det ju verkligen jättesvårt att inte tacka ja till jobb!! När jag väl varit ledig har jag i alla fall varit ledig några dagar på raken så har verkligen hunnit komma ner i varv ordentligt ändå. Just nu sitter jag med en stor kopp kaffe, alla fönster och dörrar öppna och bara lyssnar på fårens bräkande utanför.. Någon har låtit sina får och lamm beta precis nedanför "berget" vi bor på så vi hör dem på nära håll, så mysigt! Frans och Stina har gått och blivit delvis utekatter så de kommer bara in och sover mellan varven. Igår kom Stina stolt in med en liten fågelunge mellan käkarna.... USCH. Skrek och slängde ut henne med fågeln kvar i munnen. Hon såg chockad ut och verkade inte fatta något, hon hade ju varit duktig och skulle mata matte som inte kan jaga själv :P Stackarn.

Sist jag skrev var jag hemma hos pappa =) Hängde med nära och kära varvat med att bara andas in naturen från en solstol typ. Midsommar firade vi sedan hos svärmor i Örebro. Det blev en mysig och härlig kväll med deras vänner och min sambos syster, och min sambo såklart =)

Efter tidernas värsta tågresa måndag morgon efter midsommar Örebro-Göteborg var det jobb ett par veckor på LSS-hemmet där jag jobbar extra i vanliga fall när jag pluggar. Fick en 90% tjänst där ett par månader över sommaren. Sedan kom någon ledig dag här och där; pappa kom förbi Göteborg och vi drog en sväng till Öckerö, vi kollade matcherna från VM ute på stan, häng i parker, ett par AW, såg The Sounds på Liseberg, kompisbesök från Oslo och såg några matcher till :P

En långhelg i slutet på juli åkte jag, min bror och hans tjej hem en tur igen till Ydre och bara njöt av vädret och tillvaron. Vi badade och grillade (eller, det var tanken, men vi vågade inte p.g.a. torkan så använde raclette-panna istället) och badade lite till. På måndagen den 23e julil var det dags för första Stena Line veckan för sommaren... ångest att åka från Ydre kl 05 och byta ut den härliga helgen mot en liten trång hytt och bara jobba i 8 dagar. Hur som helst blev veckan till sjöss väldigt bra måste jag säga!

Nu har jag varit hemma ett par dagar och har endast gjort ingenting. Egentid med katterna och få ordning på all skit (har seriöst kläder kvar som är mer än 10 år gamla, som att jag gått och trott jag ska krympa och komma i storlek 32 igen?!) jag inte fått ordning på sen flytten! Har skänkt bort både kläder och bad-produkter jag inte använder som bara står och samlar damm. Så skönt. Nu ska jag fortsätta rensa bland allt papper och skit som finns 1000 högar av...gamla kontrakt, lönespecar från 2011 osv. Rens-mode---> ON! Här ska det slängas skit!

Min tele är på reparation så slänger in ett par bilder jag tagit med en gammal tele nu sista två dagarna här hemma.

 

Ha en fortsatt fin vecka du som läst!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas