Emelie Alm

Händelserik period i livet.....

                                                                                            

                                                                                            

                                                                                            

                                                                                            

                                                                                            

.....och jag älskar det!! Eller ja, det mesta i alla fall! (Ovan lite random bilder från helgen, hur mycket älskar man inte våra nya turkosa kaffekoppar inköpta i Nora?! De är de bästa och snyggaste kaffekopparna jag sett någonsin;)). Det har hänt ett par lustiga saker under de sista dagarna dock som varit mindre trevliga. Förra torsdagen fick jag den vidrigaste panikångestattacken någonsin. Helt oprovocerat. Ska inte babbla mer om den förutom att den gav mig typ ett helt nytt perspektiv på livet. Den andra lustiga saken hände idag när jag skulle ta bussen till Backaplan för att handla. Jag kommer tillbaka från affären och ska hoppa på bussen hem igen men jag ser att det sår fullt med folk och det är polisbilar överallt, på andra sidan gatan. Alla står och kollar åt samma håll så förstår att det måste inträffat någon olycka. Försöker läsa av situationen och se om folk är rädda och man borde sticka där ifrån snarast möjligt, men förutom alla poliser och bilar var det en lugn stämning ändå. Gick in på gp.se och läste att det varit skottlossning en kort stund tidigare och det var två personer som blivit beskjutna och en som blivit påkörd. Mycket märklig och obekväm situation och fick lite halvpanik men just då kom min buss så hoppade på den. Läste senare att vapnet hade hittats bara ett par kilometer från vår nuvarande bostad så var lite obehagligt. Stannade inne några timmar efter det. Senare på kvällen kunde jag läsa att alla tre, även den påkörde, var kända av polisen sedan tidigare så ingen utomstånde konflikten som blev skadad.

Men nu till det ROLIGA händelserika! Vi har fått tag vårt drömboende!! Och vi får bo där minst ett år, och även längre eller kortare än så om vi skulle vilja. Lite utanför Göteborg centrum, i en stadsdel som heter Tuve. Det är en del av en villa och det är helt nybyggt. De som äger det håller på att bygger för fullt just nu och om allt går som planerat får vi börja flytta in redan den 21 april. Vi är så glada och har haft sådan extrem tur med detta boendet! Hade aldrig ens vågat tro att vi skulle få det. Hyresvärdarna (ägarna) är helt underbara och de bor bara en halvtimma iväg om det skulle vara något problem med lägenheten eller så. Vi bor vägg i vägg med ett kollektiv, som är den större delen av huset. Faktum är att vår lägenhet är husets carport, som är byggt till en lägenhet nu istället! Sjukt kul idé och lägenheten är verkligen så kvadratsmart och speciell. Ska bli underbart att få flytta in redan om två veckor! På fredag är vi bjudna dit på grillfest av ägarna för att alla ska få chansen att lära känna varandra eftersom vi delar trädgård och så, trevligt initiativ så går ju inte säga nej till såklart =)

I helgen är det full rulle minsann! På fredag ska jag provjobba som boendestödjare på en verksamhet min chef på LSS-boendet också är chef över. Hon vill att jag ska kunna hoppa in där vid behov sen och kanske byta helt till detta om tillfälle ges. Blir spännande! På lördag ska jag vara provassistent på högskoleprovet hela dagen, 7-17, så får bli en kortare sväng på den där grillfesten på fredag. Söndag jobbar jag på mitt vanliga jobb, på ett LSS-boende. Inte riktigt enligt plan att det skulle bli såhär mycket på en helg när jag även har praktik hela dagarna men så blev det! Jag är ändå taggad på att det ska hända mycket saker nu i det närmsta och man får ju energi av att våren är här, så bara att köra och inte glömma bort att sova och äta mellan varven =) I maj är det också massa kul som händer och 1 juni börjar sommar "ledigheten"!! SÅ underbart. Om två veckor kommer bestie till stan! Dock blir det inte mycket tid tillsammans då jag måste köra flyttsaker mellan Österbymo- Göteborg då för det var enda helgen pappa kunde hjälpa oss. Men en middag är inplanerad i alla fall, MED karlar dock men det får la funka ;)

Skulle vilja skriva mer men nu är det bannemig sovdags här. Imorn ringer klockan 4.20, praktikdags.

 

Nattinatti!

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas